Teamcoaching

Teamcoaching; een effectieve interventie om problemen in teams op te lossen. Bijvoorbeeld op het gebied van vertrouwen, communicatie, betrokkenheid of interpersoonlijke spanningen. Uitgangspunt is dat het team samen leert en tot groei en verandering komt, waardoor de samenwerking verbeterd en effectiviteit van het team groeit. Elk teamlid draagt bij aan de huidige ‘onwenselijke’ situatie en elk teamlid zal zijn aandeel hebben in de wenselijke toekomstige situatie. Teamcoaching is altijd maatwerk, gericht op die specifieke verandering en ontwikkeling die voor een team nodig zijn om de effectiviteit en het werkplezier te vergroten.

Teamcoaching kan een belangrijk onderdeel zijn binnen een teamontwikkeltraject. Aan een dergelijk traject gaan een uitgebreide intake met de teamleider en desgewenst interviews met (een deel van) het team vooraf. In de sessies wordt coaching afgewisseld door training waarbij de nodige kennisoverdracht plaatsvindt. Een sessie duurt over het algemeen ca. drie uren (1 dagdeel). Gemiddeld genomen zal een volledig traject uit ongeveer 5 á 6 sessies bestaan. Geef je wensen door. We komen graag kennismaken en maatwerk leveren.

Twijfel je of teamcoaching hét antwoord is voor jouw team? Neem contact op met ons en we denken graag met je mee.

Waarom Kiezen voor Teamcoaching?

Teamcoaching is bijzonder effectief in het naar boven halen van de onderstroom en het blootleggen van patronen die de effectiviteit van het team belemmeren. In het teamontwikkelingstraject richten we ons niet op de inhoud maar op het proces: de wijze van samenwerking, communicatie en de interactie binnen het team. Hoe kunnen we van elkaars kwaliteiten gebruik maken en elkaar inspireren? Uiteraard wordt aanvankelijk stil gestaan bij het stellen van een gezamenlijk doel en hoe de verantwoordelijkheden hierin gedeeld worden. 

Een frisse kijk en buiten de gebaande paden. We blijven onszelf voortdurend ontwikkelen om jou te kunnen blijven inspireren.

Laagdrempelig in contact en naast i.p.v. boven de klant. Persoonlijk en integer zijn belangrijke waarden die we nastreven.

Energieke en gepassioneerde trainers en coaches. Respectvol naar andermans wereldmodel.

Stel gerust je vraag

    Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!